Jo stivere racketer jo mer må til av teknikk for å bøye skaftet. Så en stiv racket krever gjerne mer spillererfaring og teknikk. Mykere skaft er lettere å bøye, og krever dermed mindre teknikk og fart. En hodetung racket gir gjerne mer kraft i slaget, og krever også en bedre sving teknikk sammenlignet med en hodelett racket. Racketer har ulik teknologi, som kan kompensere noe enkelte ferdigheter. For eksempel, flere hodetunge racketer lages med aerodynamiske utforminger, som gjør det enklere å svinge racketen raskt. For noen er det positivt, mens andre vil hevde at de mister noe av følelsen med slaget. En hodetung racket gir mer kraft og skaftet vil flekse mer, dermed vil de fleste hodetunge racketer ha noe stivere skaft. Men i alle valgene man har av racketer er det noen generelle føringer som kan hjelpe i valget:

1. Valg av racket er en personlig preferanse. Noen velger for eksempel en mer utfordrende racket for å utfordre seg selv.
2. Stivere racket krever bedre teknikk og gir også bedre kontroll
3. Mer hodetunge racketer gir mer kraft i slaget
4. Mer hodelette er ofte lettere og raskere å svinge med og manuverere
5. Mer fleksible racketer gjør det lettere å slå langt og kan kompensere noe for mangel av teknikk og kraft.

Det kan være vanskelig å velge en rackert som passer deg og spillestilen din, men det beste du kan gjøre er å prøve forskjellige rackerter og spørre treneren din. Sportsbedrifter som Racketspesialisten og Sportmodern stiller også med «butikker» på store turneringer der du kan kjøpe badmintonutstyr for en mer rimelig pris, de har også nettsider der du kan kjøpe badmintonutstyr online. 

Her finner du vår rackert kalkulator som kan hjelpe deg med å finne rett rackert

Her finner du oversikt over rackerter